Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Pulbere bio Curcuma (turmeric) 100g

0 stars: 0.00 din 0 pareri

107 lei Lei
Cod produs
323
Out Of stock
Descriere
Curcuma pulbere bio sau turmeric pudra eco este folosita drept condiment in bucatarie, pentru colorarea preparatelor si a da culoare amestecurilor de condimente

Turmericul sau curcuma apartine familiei Zingiberaceae, din care face parte si ghimbirul. In forma neprelucrata este o planta de dimensiuni mici, originara din India, a carei radacina este formata din mai multi rizomi. Din radacina plantei se obtine condimentul denumit turmeric si extractul cu uz medicinal numit curcumina.
Ingredientul activ din turmeric este curcumina, o substanta cu gust putin amar, piperat, si miros asemanator cu mustarul. Curcumina este folosita des cu scop medicinal, pentru numeroasele ei proprietati terapeutice.
In afara de substanta curcumina, curcuma pudra bio mai contine in concentratii mari mangan, fier si in concentratii mai reduse potasiu si vitamina B6.
Curcuma pulbere bio sau turmeric pudra este folosita drept condiment in bucatarie, pentru colorarea preparatelor si pentru a da culoare amestecurilor de condimente. Curcuma pudra bio are o aroma minunata, lemnoasa si este folosita de mii de ani, prima data pe post de colorant, apoi cu scop medicinal si culinar.
Curcuma pudra bio are un miros asemanator cu cel al ghimbirului, insa aroma sa bine definita este mai puternica si mai picanta. Este folosit in bucataria Asiatica, in special, drept condiment, avand un gust iute amarui, aromatic, pentru aromarea legumelor trase la tigaie sau pregatite la abur sau la cuptor, aromarea carnii de pasare si a preparatelor din carne de pasare. Poate fi folosit la prepararea de curry drept colorant alimentar, dar si drept condiment.
Curcuma pudra este utilizat ca si conservant in mancaruri, in cosmetica si cu succes in medicina traditionala, dar si drept colorant pentru vopsirea hainelor.
Pudra de curcuma bio sau turmeric pulbere se poate consuma cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi in amestec cu suc de fructe (morcov, mar, portocale, struguri) sau legume.
Ingrediente: curcuma pudra bio (turmeric pulbere) din agricultura ecologica.

Curcuma pulbere bio sau turmeric pudra este folosita drept condiment in bucatarie, pentru colorarea preparatelor si pentru a da culoare amestecurilor de condimente.

Specificatii:
Cantitate: 100 g
Certificat: RO-ECO-008 produs ecologic (organic, eco, bio)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura